“Niet lullen maar poetsen”

HOLLUM – Eduard en Corina Visser organiseerden een benefietavond en een autowasdag om geld op te halen voor het KWF. Lees het verslag van Corina en Eduard Visser.

Spectaculaire autowasdag op zaterdag 9 mei onder het motto: ‘Niet lullen maar poetsen’

Na onze geweldige Benefietavond voor de Alpe D’Huzes ten bate van het KWF van afgelopen 17 april hadden we nog één actie in petto. Een autowasdag organiseren! Één auto per kwartier was de opzet. Eduard had een planning gemaakt en zo konden we maximaal 32 auto’s wassen voor het goede doel. Men kon van tevoren reserveren maar men mocht ook zonder reservering komen maar dan was er mogelijk wel een wachttijd. We kregen een prachtige waslocatie aangeboden bij de Brandweerkazerne in Hollum en de materialen die we nodig hadden werden gesponsord door Garage Theo Faber en Megastore ASD te Dokkum. Toen we ‘s morgens om half acht bij de Brandweerkazerne aankwamen stond daar ineens een heel team van de vrijwillige  Brandweer op ons te wachten. Zij kwamen ons helpen auto’s wassen. Ook hadden Robin Visser, Martijn Visser, Wouter Visser, Theo Faber junior, Nanda Blokker-de Boer, Jacoba Oud, Simone Oud en Lolke de Boer spontaan aangeboden om te helpen. Het ene team was er ‘s morgens, het andere team ‘s middags maar de meesten waren er de hele dag.

Exact om 08.00 uur konden we de eerste auto de garage binnenrijden. Er werd gestofzuigd, gesopt, gezeemd en geboend en de auto ging van het ene naar het andere team, het werd een soort wasstraat. Iedereen mocht doneren wat hij of zij ervoor over had. Na de eerste auto was er al heel snel iemand die niet gereserveerd had en dat bleef niet bij één. Zo ontstond er al snel een wachtrij. Men kon eventueel op de auto wachten onder het genot van een kopje koffie met een plakje cake. Sommige auto’s konden wel een stofzuiger en een hogedrukreiniger gebruiken en andere waren zo schoon dat je je afvroeg wat er aan die auto schoongemaakt moest worden. Allemaal voor het goede doel, werd er gezegd. Wederom hartverwarmend en super lief.

Na een ochtendje schrobben, poetsen, stofzuigen en ramen zemen hadden we zo’n 28 auto’s klaar. Na een heerlijke lunch, die verzorgd werd door Hennie en Claudia Schaut, konden we aan de volgende reeks auto’s beginnen. Jacoba, die s’ middags ons team kwam versterken kwam wel in een hele spectaculaire outfit [zie foto], een hilarisch moment. Na weer een paar uur van zwoegen en zweten konden we om 16.15 uur de laatste auto de garage inrijden. Met acht personen werd de auto aan de buitenkant gesopt en met zijn vieren aan de binnenkant. Binnen 10 minuten stond de laatste auto weer keurig buiten. 46 auto’s en 1 motor hebben we uiteindelijk gepoetst. Met elkaar de boel weer opgeruimd en tot slot onder het genot van een hapje en een drankje de super geslaagde dag afgesloten. Het avondeten werd gesponsord door pizzeria Il Vulcano en het toetje door cafetaria de Fretpot. De autowasdag heeft ons een bedrag van €1440 opgeleverd. Ook dit bedrag is ten bate van het Koningin Wilhelmina Fonds.

Wij willen iedereen heel hartelijk bedanken voor het meewerken aan en steunen van deze actie. Het was in één woord geweldig. We hebben onderhand ons streefbedrag van €10.000 euro gehaald mede dankzij alle Amelanders en daar zijn we super trots op. Nu op naar de top!

Blijf ons volgen via internet op www.opgevenisgeenoptie.nl op 4 juni aanstaande. We dragen deze dag een chip in ons shirt zodat jullie onze weg naar de top van de Alpe D’Huzes van de start tot de finish kunnen volgen. 

Wij hopen uiteraard dat er ook een tv-ploeg boven bij de finish staat en mochten we in beeld komen dan beloven we dat onze Amelander vlag, die we uiteraard meenemen, overal bovenuit wappert!

Eduard en Corina

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *