Nettenslachtoffer Nylon terug naar zee

TEXEL – Wat een verschil met het zielige hoopje ellende dat begin augustus in de opvang terecht kwam! Opvangzeehond Nylon bobberde vol zelfvertrouwen de zee tegemoet. Hij is hersteld van zijn verwondingen, goed aangesterkt en kan weer prima voor zichzelf zorgen. Het litteken in zijn nek zal altijd zichtbaar blijven, maar verder is Nylon helemaal hersteld en gezond. Zijn terugkeer naar zee is een prachtige afsluiting voor iedereen die met hem heeft meegeleefd de afgelopen tijd.

Toen Nylon werd gevonden, zat hij ernstig verstrikt in een stuk net. Nylon is een jonge grijze zeehond en deze soort is heel strijdbaar, een eigenschap die hem bij zijn herstel goed van pas kwam. De dierenarts heeft hem antibioticum gegeven en pijnstillers en verder heeft Nylon het helemaal zelf gedaan. Hij ging bijna meteen nadat hij van het net was bevrijd eten. De eerste dag scheurde hij de vis nog in stukken, mogelijk omdat zijn bek pijn deed, maar al snel gingen de vissen in hoog tempo in hun geheel naar binnen.

Pasgeboren zeehonden die bij Ecomare in de opvang komen, worden de eerste tijd binnen verzorgd. Dat was voor Nylon niet nodig. Nylon was al ruim een half jaar oud toen hij in de opvang kwam en, ondanks dat hij gezien zijn verwondingen een tijd met het net moet hebben rondgezwommen, niet extreem mager. De eerste dagen is hij in een buitenbassin achter de schermen verzorgd, daarna kon hij meteen door naar een laatste-fase-bassin. Hierin had hij meer mogelijkheid om te zwemmen en was hij al snel favoriet bij de bezoekers.

Nylon is afgelopen weekend teruggebracht naar zee. Hij werd daarbij begeleid door Frank van den Hout, die hem had geadopteerd nadat hij over hem had gelezen. Hij heeft hem in de korte tijd dat Nylon in de opvang zat, meermalen bezocht. Nylon weer terug te kunnen brengen naar zee was natuurlijk het mooiste resultaat van zijn inzet. Het was voor iedereen, de dierverzorgers, Frank én Nylon, een bijzonder mooi moment!

Bron Ecomare

lees hier ook over dit nettenslachtoffer en bekijk hoe gehavend hij eruit zag

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *