Net op tijd, zeehond bevrijd

TEXEL – Op het strand bij Paal 16 stuitte een wandelaar vanmorgen op een wel heel zielig tafereel: een zeehond met een groot stuk visnet om zijn nek. Het net was diep ingesneden in de huid en het dier zag er behoorlijk gehavend uit. Bij Ecomare heeft dierenarts David Tijssen hem van het net bevrijd.

De dierverzorgers van Ecomare hebben de zeehond opgehaald. In de opvang heeft dierenarts David Tijssen, met hulp van dierverzorger Rowanne Huisman, het net losgesneden. Vervolgens heeft de zeehond antibiotica gekregen, om de ontstekingen te verhelpen. Behalve een gemene wond in zijn nek heeft het dier ook wondjes aan zijn kop, die vermoedelijk ook door het net zijn veroorzaakt. Gelukkig kwam de redding op tijd en zijn er nog geen vitale delen beschadigd.

De zeehond is Droppie genoemd. Het is een gewone zeehond, die vermoedelijk in de zomer van 2018 is geboren. Het dier was namelijk te groot om een eerstejaars te zijn. Hij woog 35 kilo, wat te weinig is voor een zeehond van bijna 2 jaar oud, maar daar zal het net ongetwijfeld debet aan zijn.

Droppie wordt nu nog binnen gehouden, waar hij kan bijkomen van zijn ervaringen. De dierverzorgers willen hem wel zo snel mogelijk naar een buitenbassin verplaatsen, waar de zon en het zoute water zijn wonden goed zullen doen. Hopelijk gaat Droppie snel eten, dat zal zijn herstel ook ten goede komen.

Bron: Ecomare

⇒ lees hier over de Big Five van de Waddenzee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *