Nederland kleurt rood

Geplaatst op: 03 april 2020 - Categorie: Ameland & Eilanden

DOKKUM - De Dokkumer Vlaggen Centrale (DVC) heeft een speciale vlag op de markt gebracht om alle harde werkers uit cruciale beroepsgroepen in Nederland een hart onder de riem te steken. De vlag is een doorslaand succes: in zeer korte tijd zijn er al duizenden vlaggen verkocht, resulterend in een gift van €25.000 aan het Rode Kruis. Op een virtuele én veilige manier is de cheque vandaag uitgereikt aan het goede doel.

Er zijn in een aantal dagen meer dan 10.000 vlaggen verkocht aan bedrijven en particulieren. De universele vlag overstijgt het succes van het WK Voetbal in 2010, waarbij voor de finale een speciale vlag werd uitgebracht. “Wij zijn bijzonder trots dat straten rood beginnen te kleuren en dat er op deze manier waardering wordt gegeven aan de mensen die onze samenleving draaiende houden in tijden van de coronacrisis,” vertelt Robert-Jan Hageman, algemeen directeur van DVC. “Dat we nu al zo’n mooi bedrag aan het Rode Kruis kunnen geven is geweldig.”

DVC heeft vele foto’s ontvangen van o.a. zorginstellingen die de vlag vol trots in de mast hebben gehesen. Ook Frank Asser, Corporate Partnerships manager van het Rode Kruis, is blij met de actie en spreekt zijn waardering uit: “De vlag toont duidelijk aan dat er behoefte is aan een uiting van waardering voor alle mensen die actief bezig zijn om dit virus te bestrijden. Daarnaast geeft het een gevoel van trots en saamhorigheid.” 

Na deze gift van €25.000 stopt DVC niet: de verkoop van vlaggen gaat door! Hageman: “We hechten er aan om te benadrukken dat DVC de vlag produceert tegen kostprijs en zonder winstoogmerk." Ook de opbrengst van deze vlaggen wordt op een later moment aan het Rode Kruis overhandigd. "We hopen dan nogmaals een mooi bedrag te overhandigen aan het Rode Kruis!"

Ameland
Op Ameland is de rode vlag ook te zien, ondermeer het gemeentehuis heeft hem in de mast.

Dossier Corona

Relevante dossiers: Zorg op Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?