NCRV’s Plein 5 zoekt dialectgezegde 2013

HILVERSUM – Aj een ekster vortjaagd kriej een bonte vogel weer (geef geen opdracht die iemand te boven gaat(Drents)) of Loat vi'j boeten em' brommers kieken? (buiten gaan zoenen (Twents)).  In het Amelands kennen we ze ook: Job kin sien folk en meer spreuken staan op de balken van De Welvaart.

Na het succes van vorig jaar gaat het NCRV-programma Plein 5 op Radio 5 Nostalgia komende maanden op zoek naar het mooiste dialectgezegde van Nederland. Van het Limburgse Slenaken tot aan het Amelandse Hollum, Ballum, Nes, Buren en Kooiplaats.

Vanaf maandag 13  mei tot eind november komen verschillende gezegdes uit het hele land aan bod. Elke week drie gezegdes, waarvan één weekwinnaar wordt gekozen. Aan het eind van dit jaar is de grote finale waarin de deelnemers van de afgelopen 25 weken strijden om de titel: Het mooiste dialectgezegde van 2013.

Presentator Hijlco Span: ’’Gezegdes weten in originele en spitse vorm de wijsheden des levens samen te vatten’’.

Stuur uw dialectgezegdes, spreuken, spreekwoorden en uitdrukkingen met hun betekenis aan de redactie van Plein 5, via plein5@ncrv.nl

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *