Natuurwebcams

DOKKUM – Woensdag 29 oktober presenteert en evalueert Kabel Noord twee projecten met webcams in natuurgebieden in Land- en Zeezicht op de pier bij Holwerd. Webcams in de natuur is een project van Kabel Noord uit Dokkum. Op Ameland staat een webcam op het Oerd opgesteld.
Tijdens het symposium worden de webcaminstallaties overgedragen aan de de VVV’s van Schiermonnikoog, Ameland en Lauwersland.
Beheersorganisaties Fryske Gea, Vereniging Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer geven hun visie op het project. De innovatieve techniek van de webcams wordt gepresenteerd door 4ID (For Internet Design) en Conijn Productieautomatisering, beide uit Leek. Ook zullen de betrokken Subsidiënten als het Projectbureau’s Plattelandsprojecten en de betreffende gebiedsgemeenten hun gedachten over het project presenteren.
Tevens wordt tijdens het symposium aandacht besteed aan ICT en breedbandtechnologie als oplossingen voor duurzaamheidsproblematiek en aan het spanningsveld tussen natuurbescherming en natuurbeleving.
Hier kunt u via de Natuurwebcams kijken.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *