Nationale Bunkerdag 28 mei 2022

HOLLUM – Langs de kust van Nederland zijn nog veel bunkers te vinden uit de Tweede Wereldoorlog die een onderdeel vormden van de Atlantikwall. Op zaterdag 28 mei 2022 vindt het nationale evenement Bunkerdag plaats waarbij ook Amelander bunkers worden opengesteld en meerdere activiteiten rond bezetting en bevrijding plaatsvinden. Bij het Bunkermuseum in Hollum worden rondleidingen, verhalen verteld en het spel levend Stratego georganiseerd.

Voor de rondleiding langs de bunkers hebt u een fiets nodig. Tijdens de rondleidingen en het levend Stratego wordt er stilgestaan bij hoogtepunten en dieptepunten van Tweede Wereldoorlog en is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan gidsen of verhalen uit te wisselen.

De bunkers zijn geopend vanaf 10:00 tot 17:00, het programma van de Bunkerdag op Ameland ziet er als volgt uit:

10:00 uur – rondleiding bunkers

12:00 uur – rondleiding bunkers & levend Stratego

14:00 uur – rondleiding bunkers, vertelronde oorlogsverhalen & levend Stratego – lees hier over de twee verhalen

16:00 uur  – rondleiding bunkers, vertelronde oorlogsverhalen & levend Stratego

Entreeprijzen bedragen €7,50 per volwassene, €4,- voor kinderen van 4 t/m 12 jaar, gratis voor kinderen t/m 3 jaar en €3,75 voor veteranen op vertoon van veteranenpas. Tickets kunnen op de Bunkerdag aangeschaft worden bij het Bunkermuseum.

scan de qr-code voor meer informatie over de Amelander Musea

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *