NAM past plannen gaswinning Ameland aan

Geplaatst op: 18 augustus 2009 - Categorie: Alles & Algemeen

ASSEN - Op 18 en 25 mei jl. heeft de NAM met bewoners van Ameland gesproken over de voorgenomen plannen voor nieuwe activiteiten op het eiland.
Het doel van deze bijeenkomsten was om in een zo vroeg mogelijk stadium met de bewoners te praten over NAM’s plannen om nieuwe activiteiten te starten voor mogelijke gaswinning onder de Noordzeekustzone en voor een proefboring vanaf de huidige NAM-locatie Ballum. Met name waren er veel vragen over de (tijdelijke) overlast als gevolg van deze activiteiten (zoals geluid, transport ed.) maar ook de keuze voor een mogelijke gaswinningslocatie in De Vleijen (het recreatiegebied tussen Nes en Buren) leidde tot vragen.
Hierna is door NAM opnieuw naar de beschikbare (ondergrondse) informatie gekeken en lijkt een alternatieve locatie ten oosten van Buren (Buren-Oost), haalbaar. Voor de NAM betekent dit langere boorafstanden, dus zal de boortijd langer worden en dus duurder. De NAM hoopt echter dat door de keuze voor de voorgenomen locatie Buren-Oost ongerustheid wordt weggenomen. Vanzelfsprekend zal er verder worden overlegd met belanghebbenden en andere partijen over de plannen. Voor de bewoners van Ameland zal op 14 oktober a.s. een nieuwe informatieavond worden georganiseerd waarbij de gewijzigde plannen nader zullen worden toegelicht. Eind september a.s. zal aan alle bewoners van Ameland een uitnodiging worden gestuurd.

Naar verwachting zal eind dit jaar de startnotitie MER worden ingediend. Afhankelijk van het verloop van het vergunningentraject zullen de werkzaamheden naar verwachting in de tweede helft van 2011 van start gaan.
Bron: NAM

Dossier NAM

18-8-09 NAM past plannen gaswinning Ameland aan
15-8-09 Amelands Tegengas
5-8-09 Vragen en antwoorden over NAM-plannen
9-6-09 Hyves-Voor gasboringen op Ameland
9-6-09 Virtueel protest via Twitter
9-6-09 Boren: Ameland zegt nog niets
7-6-09 De Anekdotejager
7-6-09 'Alweer heeft de NAM snode plannen'
5-6-09 Antje & Betje
4-6-09 NAM belegt derde informatie avond
3-6-09 Hyves-Wij zijn tegen boortorens op Ameland
3-6-09 Tegengas
31-5-09 NAM wil op het eiland boren
7-5-09 NAM boort bij Ameland naar aardgas
6-5-09 Uitnodiging NAM
5-5-09 Gaswinning onder Waddenzee mag
2-5-07 NAM boort weer boven Ameland

Relevante dossiers: Ondernemend Ameland
Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?