Nacht van de Nacht op Ameland

BALLUM – Bij een volkomen duistere nacht is het mogelijk om in Nederland 2500 sterren te zien. Door lichtvervuiling zien we in de steden maximaal 100 sterren. Om aandacht te vragen voor de schoonheid van de donkere nacht, organiseren de Provinciale Milieufederaties en Stichting Natuur en Milieu elk jaar de Nacht van de Nacht. De gemeente Ameland roept bedrijven op Ameland op om tijdens de zesde Nacht van de Nacht op zaterdag 30 oktober 2010 de reclame- en sierverlichting van hun gebouw(en) te doven. Hiermee helpt u Ameland voor één nacht donkerder te maken!

Sterren tellen

Wie benieuwd is  hoeveel sterren er ’s nachts op Ameland schijnen kan mee doen met de sterrentelling. Van 10 oktober tot 10 november worden in heel Nederland de sterren geteld. De sterrentelling is onderdeel van de Nacht van de Nacht.

Wilt u meedoen? Stuur dan een e-mail met uw naam door naar campagnes@natuurenmilieu. U wordt dan geïnformeerd over de sterrentelling. Voor meer informatie over de Nacht van de Nacht 2010 kunt u kijken op www.nachtvandenacht.nl.

Ameland Nieuws onderweg

de iPhone app Ameland Actueel

vakantiehuisje in Hollum

www.suudooster.nl

Adverteer hier met uw

Regeladvertentie  ( € 0,15)

 

 

  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *