MyBeach op Ameland

NES – Op vrijdag 28 juni opent My Beaches bij De Buren van Nes. Die dag opent op 24 locaties aan de kust een MyBeach. De MyBeaches zijn verspreid over de Nederlandse kust in 14 gemeentes, van Cadzand tot Ameland. De opening van MyBeach bij De Buren van Nes begint om 14.00 uur. Het is een leuke happening voor jong en oud. De opening sluit af met een barbecue.

Programma

14.00 Verzamelen op het strand voor strandpaviljoen De Buren van Nes

14.30 Uitleg en start tel- en opruimactie van afval

15.30 Verzamelen voor groepsfoto met het verzamelde afval

15.45 Start officiële opening, door wethouder Will Bakema, Wim Kiewiet namens Gemeente Ameland, KNRM Ameland en strandexploitant Floris Oud

16.00 Onthulling MyBeach houten letters

16.15 Proosten op de opening van MyBeach op Ameland met als afsluiting een barbecue.

Wie mee wil doen kan zich opgeven via: maud@kiekduun.nl

Vermelden: naam, aantal deelnemers, leeftijd, e-mailadres

MyBeach

Op alle MyBeach-locaties wordt een tel- en opruimactie georganiseerd van aangespoeld en achtergelaten afval. Het tellen van afval wordt met een speciale app gedaan, de Strandscanner, die op 28 juni gelanceerd wordt. De gegevens worden live doorgegeven aan de website. Met deze informatie krijgen we een goed beeld van de hoeveelheid en herkomst van het afval, zodat Stichting De Noordzee het probleem bij de bron kan aanpakken.

MyBeach is een speciale zone op het strand gelegen bij een strandpaviljoen, waar de bezoekers zelf het strand schoonhouden. Het strand is te herkennen aan informatieborden, speciale houten prullenbakken en strandvlaggen. Na de succesvolle opening van zes MyBeaches in 2012, is het initiatief dit jaar uitgegroeid tot 24 locaties aan de Nederlandse kust.MyBeach Cleanup Challenge

Schrijf je nu in voor een etappe van de MyBeach Cleanup Challenge 1 – 24 augustus.

Een team van Stichting De Noordzee gaat in de maand augustus de héle Noordzeekust opruimen, van Cadzand tot aan Schiermonnikoog. In 24 dagen tijd zal een team van 2 personen 350 kilometer afleggen. Tijdens de opruimactie bezoekt het team alle MyBeaches, waar speciale activiteiten georganiseerd worden. Stichting De Noordzee zoekt mensen die mee willen helpen met opruimen en tellen van afval tijdens deze grote uitdaging.

Aanhaken bij een etappe

De MyBeach Cleanup Challenge begint op donderdag 1 augustus, op MyBeach bij Moio Beach in Cadzand. Het team verzamelt elke dag om 9.30 op een specifieke locatie en vertrekt om 10.00. Deelnemers kunnen zo lang meelopen als ze zelf willen. Hierbij moet er rekening mee gehouden worden dat de deelnemers terug moeten lopen (of rijden) naar de beginlocatie, terwijl het team doorloopt.

Oproep

We roepen strandbezoekers, politici, wetenschappers en bekende Nederlanders op om ons te helpen en mee te lopen met één van de 24 etappes. Deelnemers die zich van tevoren inschrijven maken kans op ‘4 nachten in een strandhuis met familie of vrienden’ of één van de andere prijzen.

Team De Noordzee start tijdens de MyBeach Cleanup Challenge op vrijdag 23 augustus om 10.00 bij De Buren van Nes, waar een team van acteurs, kunstenaars en muzikanten speciale activiteiten organiseert voor strandbezoekers.

Bekijk www.mybeach.info voor meer informatie over de MyBeach Cleanup Challenge, een overzicht van alle etappes en het inschrijfformulier.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *