Werelderfgoedweken op Waddeneilanden

HARLINGEN – Op ontdekkingstocht over de bodem van de Waddenzee, varen naar een drooggevallen zandplaat of vissen met een visfuik en zelf aan de slag en met de verse producten van het eiland voor een (h)eerlijk driegangen diner. Gasten van één van de WestCord Hotels op Vlieland en Terschelling kunnen deze zomervakantie onder leiding van een speciaal opgeleide werelderfgoedgids van de Waddenvereniging met al hun zintuigen het Werelderfgoed Waddenzee ervaren. Deze Arjan Berkhuysen van de Waddenvereniging en Jennifer Westers van WestCord tekenden daarvoor een samenwerkingsovereenkomst.

Arjan Berkhuysen, directeur Waddenvereniging: ‘Veel eilandtoeristen komen alleen op het strand, in het bos of in de dorpen. Dan mis je iets, want er valt nog veel meer te ontdekken. We merken iedere keer dat mensen blij worden als ze ontdekken hoeveel er te vertellen en te beleven valt aan de kant van het wad. Het is niet voor niets een Werelderfgoed, maar dat zie je niet zomaar vanzelf. We willen onze gidsen laten aansluiten bij eilander ondernemers, met speciale wereldergoedexcursies. Ik vind het geweldig dat WestCord daar aan gaat meewerken.'

Op 8 juli aanstaande is de eerste werelderfgoedexcursie, op Terschelling. Hotelgasten die een arrangement hebben geboekt bij WestCord kunnen dan mee spoorzoeken in het werelderfgoed met na afloop van deze twee uur durende wadlooptocht een proeverij van waddenproducten op de dijk. In totaal worden er tien excursies aangeboden. Er is een gevarieerd pakket ontwikkeld, zodat er voor alle gasten wel een passende wadbeleving is. Jennifer Westers van Westcord: ‘'We zijn met WestCord in het waddengebied begonnen en willen er ook iets voor terug doen. Dit bijzondere gebied verdient extra aandacht en het is mooi dat we dat op een leuke manier kunnen doen in samenwerking met de Waddenvereniging. Mensen kunnen de speciale excursies boeken via onze hotels en website.'

Deze hele zomer vraagt de Waddenvereniging extra aandacht voor het Werelderfgoed Waddenzee. Tot en met 15 september lopen de werelderfgoedweken, een reeks exclusieve werelderfgoedexcursies op het vasteland van Noord-Holland, Friesland en Groningen. Met de ondertekening van de samenwerking met WestCord, zijn de werelderfgoedweken nu ook overgewaaid naar de Waddeneilanden.

>>> lees hier over Westcord Hotel Noordsee

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *