Ella Schadd naar Vlieland

BolLEEUWARDEN – Commissaris van de Koning John Jorritsma heeft met onmiddellijke ingang mevrouw Ella Schadd-de Boer benoemd tot waarnemend burgemeester van Vlieland. Een waarnemer is nodig nadat burgemeester Yorick Haan vanavond is opgestapt. Haan constateerde vandaag dat de gemeenteraad niet langer voldoende vertrouwen in hem heeft.

Jorritsma heeft vanmiddag en vanavond op het Provinsjehûs gesprekken gevoerd met een raadsdelegatie en met Haan. Daarin bleek dat het gebrek aan vertrouwen volledig is te herleiden tot gebeurtenissen in de privésfeer. Jorritsma gaat daar verder inhoudelijk niet op in. Wel heeft hij geconstateerd dat een lijmpoging niet zinvol is.

Schadd-de Boer (63, PvdA) was van september 2009 tot februari 2010 ook al waarnemend burgemeester van Vlieland. Het besluit van de Commissaris om haar tot tijdelijk burgemeester te benoemen, kon rekenen op unanieme steun van de raadsdelegatie. Schadd brengt regelmatig tijd door op Ameland, waar ze een huis heeft.

>>> lees hier "Amelandse" Schadd naar Vlieland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *