Muzikant maakt ode aan Ameland

GRONINGEN – Martijn van der Zande uit Groningen schreef een lied over Ameland. Hij zegt er het volgende over: "Ik ben een songschrijver uit Groningen met Friese roots. Door een samenloop van omstandigheden kwam ik er toe een lied te schrijven voor de mensen op Ameland. Het nummer dat 'Kade van Nes' heet, is onlangs uitgekomen en inmiddels via verschillende radiostations in Nederland te horen."

Ameland wordt op een kleurrijke manier beschreven. DJ Eric Bats van Radio Noord noemt het 'Een ode aan het eiland'. Radio Drenthe draait de single inmiddels ook en het nummer isregelmatig op Omrop Fryslân te horen.

Hieronder in het YouTube filmpje is het nummer te horen en de zanger te zien. 

Van der Zande hoopt dat het op Ameland in de smaak valt en dat het nummer veel beluisterd gaat worden. Hij zou het prachtig vinden als het in de afspeellijstenin winkels, cafés en restaurants terecht zou komen. Van der Zande: "Ik denk dat het kan bijdragen aan een positieve sfeer en een positief beeld over het eiland." 

lees hier hoe het zit met die Friese roots, die Amelander wortels blijken te zijn

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *