Muzikaal Bootwateren in Hollum

HOLLUM – Zaterdag 15 juni staat Hollum in het teken van Muzikaal Bootwateren. Het begrip ‘bootwateren’ vindt zijn oorsprong in de goede afloop van een reddingsactie. Dit werd vroeger gevierd in een plaatselijk café onder het genot van twee borrels en een sigaar, die als beloning werden verstrekt door de reddingmaatschappij. Tegenwoordig wordt na afloop van een demonstratie van de paardenreddingboot de boot nog altijd gewaterd.

Bootwateren

Stichting Muzikaal Bootwateren organiseert sinds 2001 een muzikaal festival waarbij ook een demonstratie van de paardenreddingboot op het programma staat. Muzikaal Bootwateren staat verder in het teken van dweilorkesten en shantykoren en andere muzikale kunstenmakers. 's Avonds organiseren diverse horecagelegenheden een gezellige avond met live muziek. Het is een festival zonder wedstrijdelement waarbij gezelligheid voorop staat.

De Zwaan

Herberg De Zwaan heeft de hele dag de tap van de buitenbar in de aanslag en de barbecue heet.

Voor het diner heeft De Zwaan voor de grote groepen een driegangen menu voor een mooi prijsje op de kaart staan. Na de finale van Muzikaal Bootwateren op het Zwaneplein, gaat de Zwaan direct lekker doorfeesten met live muziek met Te Gare.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *