Scholierentoernooi Beach Rugby Festival

NES – Alle scholen op Ameland doen mee met het scholierentoernooi van het Beach Rugby Festival op vrijdag 14 juni. Groep 6 t/m 8 van de basisscholen De Schakel, ’t Ienster, Kardinaal de Jongschool en de Koningin Wilhelminaschool en klas 1 t/m 3 van de VMBO Burgemeester Walda School zijn deze week gestart met de voorbereidende clinics voor het toernooi op vrijdag. Alle scholen krijgen van trainers Roberto Warmerdam en Tijmen Vader van Maatwerk in Sport, de organisator van het Festival, twee keer een training aangeboden tijdens de reguliere gymlessen. Beach Rugby is daarmee een mooie aanvulling op en verbreding van het bewegingsaanbod voor de jeugd op Ameland waarbij niet alleen speltechniek en spelsituaties worden getraind maar ook geleerd wordt op een respectvolle manier met elkaar en de leiding om te gaan.

Programma Scholieren Toernooi:

  • Maandag 10 t/m donderdag 13 juni clinics tijdens de reguliere gymlessen 
  • Vrijdag 14 juni, strand Nes
  • 09.30 – 11.45 Toernooi klas 1 t/m 3 Burgemeester Walda School
  • 13.15 – 15.45 Toernooi groep 6 t/m 8 Basisscholen op Ameland

Het scholierentoernooi wordt mogelijk gemaakt door Maatwerk in Sport in samenwerking met de scholen op Ameland, Gemeente Ameland en Stichting Sportpromotie Ameland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *