Multimediale kunst in galerie Dit Eiland

Avondprogramma Kunstmaand 2007
Hollum – Gedurende de komende Amelander Kunstmaand staat galerie Dit Eiland in het teken van de nieuwe media. In de weekeinden kan de bezoeker kennis nemen van de groeiende invloed van de nieuwe media in de kunst. In een serie van vijf avondprogramma’s -getiteld Digitale Suites- worden de activiteiten van de Stichting Archipel Ameland in internationaal perspectief geplaatst.
Drie boeiende film/video suites zijn samengesteld door Media Art Friesland in samenwerking met Tijmen Hauer, filmmaker en curator voor de Filmbank in Amsterdam. De suites bieden een thematisch geordend overzicht van 80 verschillende audiovisuele werken uit 22 landen, van Japan tot Israel via Taiwan en van Amerika tot Polen en Rusland.
Daarnaast werkt het kunstenaarsduo Harold Schellinx en Peter Mertens aan hun in 2008 te verschijnen video clip, Leve Ookoi! In de open studio kunt u hun verrichtingen volgen en – simultaan – in de virtuele wereld van Second Life. Op een speciale website zijn videoverslagen en achtergrondinformatie te vinden.
Het volledige programma is te vinden op www.diteiland.nl en op www.kunstmaandameland.com. Het avondprogramma en de open studio vindt plaats Achterom bij Galerie Dit Eiland, aan het Kerkepad te Hollum. De Digitale Suites zijn mede mogelijk gemaakt door Media Art Friesland, Kabel Noord en Provincie Friesland.
Op 1 november start in galerie Dit Eiland de winterpresentatie met een overzicht van nieuwe werken in stock van oa Jeroen Henneman, Klaas Gubbels, Armando, Fons Haagmans en Harrie Gerritz.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *