De Nacht van de Nacht

BALLUM – Eind oktober is het skiemeren op Ameland want de gemeente doet mee aan de Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober. Gemeente Ameland en de Stichting Amelander Musea ondersteunen de Nacht van de Nacht door de buitenverlichting van het gemeentehuis, de gemeentewerf, de kerken en musea op Ameland uit te zetten. De Stichting Amelander Musea organiseert vanaf 20:30 uur een nachtwandeling door het Hollumer bos, met aansluitend het beklimmen van de vuurtoren. De vuurtoren blijft speciaal voor deze avond langer open. Het wordt een spannende bostocht in het donker die om 20.30 uur start bij de Stayokay. De wandeling is onder begeleiding van een gids die tevens spannende verhalen vertelt. Wie mee wil met de nachtelijke boswandeling kan zich aanmelden bij het Natuurcentrum (0519-542737) of de VVV(0519-546546). De kosten zijn vijf euro per persoon en kinderen betalen drie euro.
De nacht van de nacht is een initiatief van Stichting Natuur & Milieu en de provinciale Milieufederaties. Het doel is om aandacht te vragen voor de schoonheid van de duisternis en mensen bewust te maken van de bedreiging hiervan door de toenemende verlichting in Nederland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *