Tribute to the BZN Band

Jack Veerman (BZN) heeft nieuwe band met Amelander Daniel Metz
BUREN – Jack Veerman, de drummer van BZN, doet een nachtje Ameland. Niet zomaar; hij is op bezoek bij Daniël Metz van de band ‘Gang is Alles’. Ook niet zomaar. Veerman heeft Metz gestrikt voor een nieuwe band. De Buremer instrumentalist gaat accordeon en trompet spelen in de ‘Tribute to the BZN Band’, waarvan Veerman de nestor is. In oktober starten de repetities en in juni 2008 staat het eerste concert gepland. ‘Tribute to the BZN band’ trapt af op Ameland, tijdens het Nessemer dorpsfeest op 6 juni 2008.

Jack Veerman (53) vindt zichzelf te jong om op z’n lauweren te rusten. Na BZN wil hij door met soortgelijke muziek. “In deze muziek ben ik goed. Ik heb geen trek om iets nieuws uit te vinden.”
In navolging van de ‘Tribute to the Cats,’ die nu succesvol door het land toert, kwam Veerman op het idee om hetzelfde na BZN te doen: ‘Tribute to the BZN Band’ was geboren.
Veerman heeft de afgelopen maanden aan de bezetting van de band gewerkt. Uit audities kwamen Linda Schilder en Johan Keizer voor de zang, Nico Tol als gitarist, Hans Keizer achter de toetsen en Jan Sombroek voor bas en zang bovendrijven. Jack speelt de drums. Voor de extra dimensie, voor aanstekelijke muziek en voor muziek waarvan het publiek uit zijn dak gaat vroeg hij Daniël Metz (26), die hij een keer op Ameland had horen spelen.

BZN speelde in juni 2006 in de feesttent van het dorpsfeest van Nes op Ameland. Het voorprogramma en het pauzeprogramma werd door ‘Gang is Alles’ gevuld, de band waarvan Daniël de leading man is. “Wij zeiden allemaal tegen elkaar: ‘Dit is heel bijzonder,’” vertelt Veerman over de verbazing onder de toenmalige BZN leden. Er werd kennisgemaakt en Veerman heeft muzikant Metz ‘opgeslagen’. Toen de samenstelling van de ‘Tribute to the BZN Band’ aan de orde kwam, dacht Veerman meteen aan dat mannetje van Ameland. En dat terwijl ‘Gang is Alles ’ eigenlijk tweede keus was op het dorpsfeest. Als de band die als eerste was gevraagd niet had afgezegd, dan hadden de BZN leden Daniël helemaal niet zien en horen spelen.

‘Tribute to the BZN Band’ gaat veel BZN en covers spelen. Daniël mag doen waar hij goed in is. Hij mag zijn Tex Mex en Zydeco klanken over de covers laten klinken en hij mag er een feest van maken. Op 3 oktober is de eerste repetitie. De Amelander reist er wekelijks voor op en neer naar Volendam, want hij wil geen repetitie missen. Daniël: “Ik ben er echt heel blij mee.” Jack: “En wij prijzen ons gelukkig met zo’n grote muzikant.”
De band heeft plannen voor een cd en Jack Veerman schrijft al aan nieuwe liedjes. De lat wordt hoog gelegd. Veerman weet hoe BZN muziek moet klinken en hij kent inmiddels de muziek van Daniël. Op dit moment hebben de nieuwe bandleden nog geen noot samen gespeeld. Veerman is heel benieuwd hoe ‘Mon Amour’ in oktober gaat klinken. Hij heeft er alle veertrouwen in: “Met ‘Tribute to the BZN Band’ is succes verzekerd.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *