Mosselmatten in Waddenzee

BUREN – Deze dagen zijn medewerkers en vrijwilligers van Staatsbosbeheer druk bezig met het plaatsen van mosselmatten bij Buren. SBB doet dit in samenwerking met het project Waddensleutels. Het is een klus, die veel inspanning vereist van mens en dier. De paarden van Theo de Boer ploegen op het wad een gleuf, zodat de matten goed verankerd kunnen worden. Vanaf de dijk bij de steiger van Buren is het een mooi schouwspel om te zien hoe er bij laag water gewerkt wordt.

Door het plaatsen van de matten verwachten onderzoekers dat er weer mosselbanken komen in de Waddenzee. Door de terugkeer van de banken kan er een ander en beter leefklimaat in het Wad ontstaan waardoor er weer meer andere dieren de kans krijgen om zich daar te vestigen. Te denken valt aan meer platvissen, zeegras en natuurlijk meer mosselbanken. Uiteindelijk zal de biodiversiteit in de Waddenzee alleen nog maar toenemen. 

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *