Morgan “ziet er een stuk beter uit”

HARDERWIJK– Orka Morgan zal nog zeker 3 tot 6 maanden in het Dolfinarium verblijven. Deze prognose hebben dierenartsen en internationale deskundigen gemaakt op basis van een uitgebreid medisch onderzoek waarvan de resultaten vandaag bekend zijn gemaakt.

Selina Brouwer, die aanwezig was toen de orka uit de Waddenzee werd gevist, is al in het Dolfinarium geweest en heeft een bezoekje gebracht aan Morgan. “Ze ziet er nu een stuk beter uit.”

Morgan zal de komende periode veel vis moeten eten want ze moet 180 kilo aankomen. Dan is ze pas weer op haar normale gewicht. Op dit moment weegt Morgan 432 kilo. Ze is op de goede weg, want vanmorgen at ze al 23 pond. “We hebben haar gewicht vergeleken met gezonde orka’s van ongeveer dezelfde leeftijd. Het was snel duidelijk dat Morgan bijna verhongerd was toen ze afgelopen woensdag in het Dolfinarium aankwam,” aldus een dierenarts.

Verder heeft medisch onderzoek geen ernstige aandoeningen bij Morgan kunnen aantonen. Wel blijven de dierenartsen kritisch kijken naar de bloedwaardes omdat deze nog altijd een ontsteking aangeven. Eerder werd gedacht aan een infectie in de longen maar dit blijkt na intensief onderzoek niet waarschijnlijk. “We zijn voorzichtig optimistisch al is er nog een lange weg te gaan waarin nog allerlei aandoeningen aan het licht kunnen komen,” aldus een woordvoerder van het park. De nachtelijke observaties door verzorgers zijn inmiddels gestopt. Tussen 00.00 uur en 06.00 uur houden de nachtwakers van het park Morgan goed in de gaten. Overdag en ’s avonds zijn er wel verzorgers aanwezig.

In het Dolfinarium gaan de shows gewoon door. De walrussen zijn, blijkens het filmpje hieronder, grote fans van Oranje.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *