Morgan weer onderzocht

HARDERWIJK – Vanmorgen is Morgan, de sterk verzwakte orka die vorige week in de Waddenzee werd gevonden, wederom onderzocht door de zeedierendeskundigen van het Dolfinarium in Harderwijk. De uitslagen worden vanmiddag verwacht. De lengte en het gewicht van Morgan zijn inmiddels bekend. De jonge orka heeft een lengte van 3,57 meter –en een gewicht van 432 kilo.

Dit weekend at Morgan voor het eerst inktvis. “Ze vond het erg lekker, ze zwemt nu rustig rond en geniet van het zonnetje,” laat het Dolfinarium weten. Vanwege zeer grote belangstelling heeft het Dolfinarium een aparte ruimte waar bezoekers live beelden kunnen zien van Morgan. Hier is ook meer informatie over orka’s en Morgan specifiek te zien. Het park is de afgelopen dagen overspoeld met steunbetuigingen en vragen over Morgan.

Omdat de gezondheid van het dier voorop staat, kunnen gasten het verblijf van Morgan niet bezoeken. De verzwakte orka heeft nu vooral rust nodig. Via een groot scherm kunnen bezoekers toch beelden zien van de orka. Morgan, die waarschijnlijk een inwendige infectie heeft opgelopen, is aan rust toe, menen de verzorgers. Voor de infectie krijgt ze medicijnen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *