Mogelijk overnamekandidaat voor De Stelp

HOLLUM – Er heeft zich een mogelijke overnamekandidaat aangediend voor zorgcentrum De Stelp en de verzorgingstehuizen in Damwâld en Ternaard. Dat schrijft het Friesch Dagblad vandaag in haar krant. Idesta Zorggroep is een zorgaanbieder die zich richt op het Friese platteland. Volgens de krant zijn er al gesprekken gaande met de mensen van De Stelp.

Vooralsnog werken De Stelp-medewerkers als vrijwilliger, want ze hebben te verstaan gekregen dat er voor de novembermaand geen salaris wordt uitbetaald. Vakantiedagen en overuren zijn als sneeuw voor de zon verdwenen en weggezonken in de trog van het Pasana-faillissement. De medewerkers blijven ondanks dat niet thuis en staan voor hun werk en de mensen die in De Stelp wonen en zorg nodig hebben.

Of Idesta werkelijk De Stelp kan overnemen hangt af van de curator.

Idesta Zorggroep begon drie jaar geleden met drie medewerkers en groeide afgelopen vier maanden naar 25.

Dossier De Stelp

Idesta werd eerder al door PvdA genoemd als goed voorbeeld

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *