Misdragende motorrijders

NES – Mannen zo dronken als een tor die niet meer aanspreekbaar zijn en in het openbaar pornofilms draaien: dat zijn de problemen waar Duinoord in het Pinksterweekend voor kwam te staan. Camping Duinoord heeft een groep Duitse motorrijders weggestuurd. Het liep de spuigaten uit.
Enkele ondernemers uit Nes maken zich vervolgens zorgen dat Ameland het imago van ongastvrij eiland krijgt. ‘Negatieve publiciteit zingt in ons buurland nog wel even door’. Ameland moet zijn gasten koesteren, menen de ondernemers.
In berichten in een regionaal dagblad klinkt door dat Ameland een hekel heeft gekregen aan motorrijders. ‘Buitensporig’, noemt Tonny Overdiep die berichtgeving, ‘het leek alsof er geen motorrijders welkom zijn op Ameland.’ ‘Wat in de krant staat heeft meer impact dan wat wij hier zeggen’, meent Nico Oud (CDA). Burgemeester Paul Verhoeven maakt zich samen met de raadsleden zorgen om de ontwikkelingen en de nieuwsberichten over de kwestie. ‘U kunt het college niet aanspreken op wat in de krant staat. Ameland heeft geen hekel aan motorrijders, maar in dit geval was de maat vol. Tegen degenen die echt te ver gaan moeten we kunnen zeggen: “Voor u hebben we geen plek meer.” ’ Ter bescherming van de goede gasten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *