Brandweer moet wachten

 De Amelander gemeenteraad wacht nog even met de aankoop van een stuk grond. Er ligt een plan voor een nieuwe brandweerkazerne. Deze moet worden gebouwd op een nog aan te schaffen perceel dat aan de Fabrieksweg, naast Faber Wijnberg, ligt. De huidige brandweerkazerne wordt in de plannen betrokken bij het nieuwe Maritiem Centrum.
De blusploeg van Hollum heeft een nieuw onderkomen nodig om de aanrij tijd te verkorten en sneller bij de brand te kunnen zijn. Bovendien zijn er de laatste tijd nogal wat arbo eisen opgeschroefd. De nieuwe kazerne draagt er toe bij dat aan al die verplichtingen voldaan kan worden.
Toch koopt de gemeente de grond nog niet. “We hebben de middelen niet. We moeten een pas op de plaats maken. We moeten ons herbezinnen op het terrein van de brandweer. Het uitgaven patroon is te groot”, meent raadslid Bakema (A’82). Burgemeester Verhoeven nuanceert snel de woorden van het raadslid. ”De brandweerlieden zijn vrijwilligers die ik koester. Ze hebben te maken met wettelijke taken en verplichte aanrij tijden. Dat moeten we eerst beseffen alvorens te roepen over herbezinning van taken van de brandweer.” Bakema blijft erbij dat het van politieke moed getuigt hardop te zeggen dat er ook op het gebied van veiligheid bezuinigd moet worden.
De gemeente praat verder over aankoop van het stuk grond, na behandeling van de Kadernota op 11 juli.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *