Van Heeckeren voor War Child

Van Heeckeren organiseert op 23 tot 24 juli benefiet concerten voor War Child.

War Child Nederland organiseert zelf jaarlijks een aantal grote evenementen. Als vaste partner van het Nationaal Comité 4 en 5 mei verzorgt War Child speciale optredens en voorlichting op de Bevrijdingsfestivals.

Veel particulieren, artiesten , bedrijven en verenigingen organiseren belangeloos evenementen voor War Child Nederland. Van benefietconcerten tot veilingen en andere evenementen waarbij War Child onder de aandacht gebracht wordt en mensen de mogelijkheid krijgen om War Child te steunen. Van Heeckeren hoort daar bij.

War Child Nederland

In 1994 liep Willemijn Verloop in het door oorlog verscheurde Bosnië-Herzegovina twee Britten tegen het lijf. In een sfeer van angst en haat liep dit tweetal met een zak muziekinstrumenten op de rug. Ze waren op weg naar een keldertje. Daar gaven ze voor War Child Engeland workshops voor kinderen. Al bij haar eerste bezoek was Willemijn overtuigd van het nut van deze benadering van jeugdige oorlogsslachtoffers.

De oorlog had een desastreus effect op de kinderen. Ze waren vaak in zichzelf gekeerd, angstig en wantrouwig. De creatieve workshops haalde het kind in hen weer naar boven. Samen muziek maken schiep een onderlinge band, dwars door etnische barrières heen. Het zorgde voor onderling begrip, voor respect en natuurlijk ook voor veel plezier. Willemijn raakte enthousiast en besloot zich ook voor War Child te gaan inzetten. Een jaar later, in oktober 1995, richtte zij War Child Nederland op.

De hulpverlening van War Child Nederland is mogelijk dankzij de steun en inzet van heel veel mensen in Nederland. Vele particulieren, verenigingen, bedrijven, scholen en stichtingen zamelen geld in voor War Child of stellen hun kennis ter beschikking. Dit wordt enorm gewaardeerd, omdat War Child daardoor in staat is te investeren in een vreedzame toekomst voor oorlogskinderen. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *