Minister Kamp bezoekt Ameland

BALLUM – Minister Kamp van Economische Zaken brengt op maandag 3 oktober een bezoek aan Ameland. Het werkbezoek staat in het teken van de duurzaamheidsprestaties van Ameland en de ambitie om als eiland in 2020 energieneutraal te zijn. De slagkracht die Ameland laat zien met de verschillende projecten, zoals Zonnepark Ameland, is voor de minister aanleiding om een bezoek te brengen aan het eiland.

Programma werkbezoek

Tijdens het werkbezoek gaat minister Kamp in gesprek met burgemeester Albert de Hoop van Ameland, Douwe Molenaar van de Amelander Energie Coöperatie en een aantal Amelander ondernemers die ieder op hun eigen wijze een steentje bijdragen aan een duurzaam eiland. Ook brengt de minister een bezoek aan Zonnepark Ameland, een uniek project dat een substantiële bijdrage levert aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Ameland.

Ameland ‘hot spot’ voor duurzame energie

De gemeente Ameland wil met Duurzaam Ameland bereiken dat het eiland in 2020 grotendeels en op een duurzame manier in zijn energiebehoefte kan voorzien. Het eiland vormt als afgegrensd gebied een prachtige omgeving om slimme combinaties van nieuwe technieken en systemen te testen. In Duurzaam Ameland werkt de gemeente Ameland samen met Eneco, GasTerra, NAM en Philips. Ook de Amelander Energie Coöperatie en het energie-transitiecentrum EnTranCe in Groningen zijn nauw betrokken. Het doel is om de energievoorziening en de waterhuishouding van het eiland in een paar jaar tijd blijvend te verduurzamen.

Ook naar Schiermonnikoog

De minister bezoekt diezelfde dag ook Schiermonnikoog en gaat zondag naar Terschelling.

⇒ lees hier over het bezoek aan Schier

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *