Minigids Wad- en kustvogels

UTRECHT – Uitgeverij KNNV gaf deze Minigids Wad- en kustvogels uit, die helpt bij het herkennen van meer dan 80 vogelsoorten die je tegen kunt komen langs de kust boven zee, in de branding, op het strand, op het wad en in de duinen. Een handzame gids voor wandelingen en vogelkijktochten. Met prachtige illustraties van Elwin van der Kolk.

De Nederlandse kust is een bijzonder landschap: groot, gevarieerd en rijk aan vogels. Vanaf Zeeland tot en met de Wadden vind je maar liefst driehonderd kilometer aan stranden, kwelders, duinen, zeearmen en slikken, waar talloze vogels voedsel zoeken, rusten en broeden. Je kunt dus langs wad en kust het hele jaar door genieten van vogels!

  • De illustraties laten het volwassen mannetje in broedkleed zien, tenzij anders aangegeven. Kleuren en patronen kunnen in andere seizoenen valer of zelfs afwezig zijn.
  • De vogels zijn niet op schaal afgebeeld. De vermelde lengte is van kop tot staart, van sommige soorten is ook de spanwijdte vermeld.
  • De seizoenen geven aan wanneer de kans het grootst is om de soort te zien.

De minigids Wad- en kustvogels kost € 6,95 en is bij de Amelander boekhandels en via deze link te koop.

 

lees hier over Vogels op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *