Mini Bieb in Ballum

BALLUM – OBS ’t Ienster in Ballum heeft sinds vandaag een Mini Bieb. De kinderen en de juffen openden hem vanmorgen feestelijk. De Mini Bieb is een boekenkastje waar je gratis boeken kunt lenen. De kast, in de vorm van een huisje met twee etages, is gemaakt door Peter Span.

’t Ienster is op dit moment bezig met het thema: Worden wat je wil. “Dit was het thema van de kinderboekenweek afgelopen jaar,” vertelt juf Elisa de Jong-Bergsma. “Wij hebben deze verplaatst naar januari. Om het lezen extra te stimuleren kwam een collega met het idee van de Mini Bieb. We hebben aan de ouders gevraagd of er iemand bereid was om deze voor ons te maken.” Vader Peter Span heeft dat heel vakkundig gedaan.

De kinderen kunnen er boeken uithalen, maar er ook een in zetten. Je mag er alleen een boek uit halen als je er ook een terugplaatst. Extra boeken in het kastje zetten mag natuurlijk altijd, zegt juf Elisa. “We hopen dat er heel veel gebruik van gemaakt gaat worden.”

Minibieb.nl

De Mini Bieb van Ballum is aangemeld bij de landelijke organisatie Minibieb.nl. Het duurt een paar dagen voor de aanmelding verwerkt is, maar dan komt de Mini Bieb van Ballum op de kaart van Ameland. Het eiland had nog geen geregistreerde Mini Bieb, Terschelling al wel.

De organisatie Minibieb werkt vanuit het idee dat je de samenleving met elkaar leuker kunt maken. U kunt een eigen minibieb ophangen aan uw huis of plaatsen bij uw vereniging, school of bedrijf. Maar u kunt ook een andere Minibieb blij maken met uw boeken. Als iedereen meedoet, kunnen veel mensen genieten van lezen en verstoffen boeken niet achterin de kast. Minibieb is opgericht door moeder Mirjam uit Oud-Beijerland.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *