KNRM zoekt lifeguards seizoen 2022

IJMUIDEN – De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zoekt lifeguards. In de zomermaanden houden KNRM Lifeguards dagelijks toezicht op het strand en in de zee op Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Als lifeguard word je ingezet om de strandbezoekers een leuke en vooral veilige stranddag te geven. Dit doe je door ze te informeren, toezicht te houden en door reddingacties uit te voeren wanneer mensen in de problemen komen.

Wie op zoek is naar een actieve vakantiebaan meldt zich aan voor de selectiedagen in maart

De KNRM zoekt voor deze vakantiebaan sportieve jongeren vanaf 18 jaar. In totaal zijn ongeveer 85 lifeguards nodig voor de 10 reddingposten. Wie geïnteresseerd is, kan zich aanmelden via www.knrm.nl/lifeguards. Daar is informatie over inschrijven, selectie, opleiding en salaris te vinden. De KNRM houdt selectiedagen om te kijken wie geschikt is voor deze verantwoordelijke functie. Tijdens een selectiedag worden de sollicitanten op de proef gesteld met een zwem- en hardlooptest, een samenwerkingsopdracht en een motivatiegesprek.

Opleiding tot gecertificeerd Beach Lifeguard

Sollicitanten moeten tenminste 4 aaneengesloten weken in de zomer beschikbaar zijn. Affiniteit met de zee en bekendheid met de stroming zijn een pré, maar iedereen die 400 meter binnen 8 minuten kan zwemmen, kan aan de selectiedag deelnemen. De sollicitanten die geselecteerd zijn, doorlopen in mei een opleidingsweek op Vlieland. Aan het eind van die week zijn zij gecertificeerd Beach Lifeguard.

38 mensen gered in 2021

Ondanks de slechte zomer van 2021, hadden de KNRM Lifeguards het weer druk. Ze kwamen maar liefst 683 keer in actie en het aantal reddingen was hoger dan in 2020. Enno de Haan, Team Lifeguards: “Onze lifeguards hebben vorig jaar 38 mensen uit het water gered en heel veel mensen op het strand geholpen. De 683 acties van afgelopen zomer laten zien hoe belangrijk het werk van lifeguards is. We hopen komende zomer weer op een enthousiaste en professionele groep KNRM Lifeguards.”

Actief op de Friese Wadden

De KNRM Lifeguards zijn actief van 9 juli tot en met 3 september 2022 op de stranden van Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Zij houden toezicht aan de waterlijn in een met vlaggen gemarkeerd zwemgebied. Daarbuiten is geen continu toezicht, maar treden lifeguards wel op als dat nodig is. Ze beschikken daarvoor over auto’s, reddingwaterscooters, surfplanken, AED en EHBO-materiaal. Wanneer het nodig is, wordt assistentie gevraagd van de reddingboten van de KNRM of andere hulpdiensten.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *