Middelbare scholen in Friesland presenteren zich op Scholenopdekaart.nl

HOLLUM – Maak van je schoolkeuze geen last-minute. Het seizoen van de open dagen, rondleidingen en proeflessen op de middelbare scholen is weer van start gegaan. Voor ouders en kinderen een spannende tijd, want welke scholen ga je bezoeken en waar let je op? De website www.scholenopdekaart.nl helpt ouders en leerlingen bij die keuzes: Op de site kan je eenvoudig op naam of postcode de middelbare scholen in je omgeving zoeken én vergelijken. Zo kunnen ouders en kinderen zich voorbereiden op de open dagen en zelf hun top 3 van scholen bepalen. Wacht daar niet te lang mee, want voor je het weet is de inschrijving van jouw favoriete school al voorbij.

Ouders hebben invloed op schoolkeuze

De mening van het kind is vaak beslissend bij de schoolkeuze. Dat is begrijpelijk, want een kind moet zich allereerst prettig voelen bij een school. Maar als ouder kijk je naar andere factoren dan je 12-jarige zoon of dochter en bovendien ken jij je eigen kind als geen ander. Alle reden dus om je goed te oriënteren. De middelbareschooltijd is belangrijk in de ontwikkeling van tieners en de scholen onderscheiden zich ook echt van elkaar. Daarom is de school van het beste vriendje van je kind niet altijd de beste keuze voor die van jou.

Scholen bekijken en vergelijken

Scholenopdekaart.nl is een website op initiatief van de VO-raad en geeft veel info: over grondslag en het lesaanbod van de school, het slaagpercentage, examencijfers, doorstroom binnen de school en naar de vervolgopleidingen. Maar ook ‘zachte‘ informatie: het profiel van de school, kernwaarden, hoe gaat de school om met leerlingen die bijzondere aandacht nodig hebben, tevredenheidsonderzoeken etc. De helft van de informatie die op Scholenopdekaart.nl staat is afkomstig van de scholen zelf. Naast die informatie bevat de website gegevens van overheidsinstanties als DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) en de Inspectie van het Onderwijs. Hierdoor zijn veel gegevens actueel en vergelijkbaar. En niet te vergeten: open dagen staan er overzichtelijk op een rij.

Even naar scholenopdekaart.nl dus, voor een goede schoolkeuze!

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *