Meunsternimmer over het dialect

LEEUWARDEN – Elke veertien dagen, op dinsdagmorgen rond 7.20 uur is Amelander reporter Jeanet de Jong Meunsternimmer op Omrop Fryslân. Vanochtend waas ze weer aan de beurt.

Meunsternimmer, monsternemer, is een dagelijks onderdeel van het ochtendprogramma van Jacob Stelwagen. Elke ochtend om iets na kwart over zeven zoekt Stelwagen contact met een journalist in de provincie of iemand die op enige wijze betrokken is bij het nieuws, om te vragen wat hem of haar is opgevallen in de media. Er is een clubje van tien gasten dat het nieuws in de gaten houdt en daar op de dag van hun bijdrage live voor de radio over vertelt.

Vanmorgen kwam de rubriek meunsternimmer zelf ter sprake en de taal van de verschilende meunsternimmers. Twee weken geleden en die donderdag ging het over de Panagathos. Vier weken geleden had reporter De Jong van Ameland het over Hotel Holwerd. Daarvoor ging het over Zwarte Piet en de documentaire Wild Geraas. Twee weken daarvoor was het 'Wonder van Ameland' het onderwerp en daar weer voor ging het over het 'sinkhole' op het strand bij Buren. Eerder ging het over Denemarken en het Deense wad en die keer daarvoor over vallende sterren. Eerdere bijdragen gingen over Parijs en terrorisme, Clemenskerk, Oerol, acties bij Wagenborg, vaargeulproblematiek, vliegen naar Borkum, ouderenzorg en De Stelp, Rinse Westra en Terschellings gas. Meunsternimmer loopt sinds maart van dit jaar.

Voor wie het gemist heeft: het is nog te beluisteren op Utstjoering mist: na 15 – 20 minuten in het blokje 7.00 – 8.00 uur begint het

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *