Literair café over De Wadden

NES – Journalist en auteur van de bestseller ‘De Wadden – een geschiedenis’ Mathijs Deen (1962) komt op zaterdag 21 november naar Ameland voor een exclusieve ‘meet & greet’ met zijn lezers.

Liefhebbers van dit boek en van de wadden kunnen aanschuiven in Restaurant ’t Baken (bij de strandopgang in Nes), waar de auteur van 16.00 tot 18.00 uur te gast is. Het belooft een boeiend literair café te worden over Werelderfgoed Waddenzee, verzorgd door Boekhandel Van den Brink en Ameland InZicht, met Deen als vertellend middelpunt.

Daarnaast verwelkomt Mathijs Deen schrijver Kester Freriks en fotograaf Jeppe Homan.

Schrijver van romans, essays en natuurboeken Kester Freriks schreef eerder dit jaar op uitnodiging van de jubilerende Waddenvereniging het boek Kleuren van het Wad, een boek waarvan hij zelf zegt dat het de geschiedenis van het gebied verder vertelt, waar het boek van Deen ophoudt. Het zal niet verbazen dat Freriks en Deen het er over eens zijn dat sfeer en mentaliteit van de eilanden zijn bepaald door de zee en de dynamiek van het Wad. Maar gaat de overeenstemming verder dan dat? Of komen er ook verschillen aan het licht? De schrijvers gaan in gesprek.

Fotograaf Jeppe Homan pendelt tussen Amsterdam en het eiland Schiermonnikoog waar zijn familie wortelt en waar hij het grootste deel van zijn werk maakt. Als fotograaf ziet hij als geen ander de continuïteit in het altijd bewegende landschap van de Wadden. Veranderingen die de wereld van zijn foto’s aantasten, zoals Duitse windmolens op de Schierse horizon, bezorgen hem kwade uren. Misschien niet eens uit natuurbehoud, maar uit beeldbehoud. Jeppe toont z’n foto’s en beantwoordt Deens vragen.

En natuurlijk praat Mathijs Deen over z’n eigen boek de Wadden en leest er uit voor.

De toegang is gratis; wel graag even vooraf opgeven. Aanmelden kan hier.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *