Ameland is de maat – Symi

HOLLUM – Ameland is de maat der dingen. Het eiland wordt regelmatig aangehaald als referentie voor iets waar moeilijk een beeld van te vormen is. Door het te vergelijken met een eiland dat te overzien is, wordt het begrijpelijk. Voor die maat wordt Ameland gebruikt, het Waddeneiland dat lang en smal is en in z’n geheel te zien als je bij Holwerd op de dijk staat.

In het programma 'Droomhuis gezocht' van Omroep Max zoeken mensen een huis in Griekenland. Ze komen op het eilandje Symi terecht, want daar staat een prachtig huis. Daar heeft ook zangeres en presentatrice Manuela Kemp een klein vissershuisje. Symi is een eilandje dat ongeveer net zo groot is als Ameland.

Symi is 12 kilometer van Rhodos verwijderd. Het is een van de meest schilderachtige stukjes Griekenland. Er wonen ongeveer 4000 mensen permanent. Het eiland heeft vele kleurrijke neoklassieke huizen, met opmerkelijke zachte pasteltinten. Aan de binnenkant zijn ze vaak versierd met houtsnijwerk. Symi is alleen per boot bereikbaar via Rhodos, Kos, Samos, Ikaria, Chios en Lesbos.

 Lees hier over Ameland is de maat

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *