Metamorfose voor Koopplein.nl

Koopplein.nlTEXEL – De website van Koopplein.nl is volledig gerestyled. De gebruiksvriendelijkheid is vergroot en de toegankelijkheid verbeterd. Met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl wordt bovendien meer nadruk gelegd op het lokale, groene karakter van de handelsplaats. Extra diensten, zoals lokaal nieuws, zorgen voor nog meer betrokkenheid bij de eigen omgeving.

De nieuwe website is overzichtelijk en straalt uit waar Koopplein.nl voor staat: gemak en betrouwbaarheid; gratis lokaal handelen op internet en zonder risico op oplichting. Alle aan- en verkopen spelen zich immers binnen de gemeentegrenzen af, waardoor de lijnen kort zijn. Koopplein.nl omvat een netwerk van lokale handelsplaatsen. Iedere gemeente heeft zijn eigen Koopplein, waarop de inwoners goederen en diensten verhandelen. De focus ligt op de handel in tweedehands goederen. Particulieren adverteren gratis en onbeperkt, ongeacht de rubriek. Dat was zo en dat blijft zo.

Groen

Groen is niet voor niets een van de basiskleuren van Koopplein.nl. De organisatie zet zich in voor duurzaamheid en promoot hergebruik van goederen. Lange reistijden (en hoge benzine- of verzendkosten!) zijn passé. Folders en gedrukt advertentiemateriaal worden overbodig door deze digitale vorm van adverteren.

Logo

In het nieuwe logo zijn de speerpunten van Koopplein.nl samengebracht: de gratis en lokale handel van spullen voor hergebruik. Algemeen-directeur Kees-Jaap van der Kooi: “We hebben Qball Internet bv, onze internetpartner, opdracht gegeven om met de bestaande kleuren een nieuwe uitstraling te creëren die past bij alles waar Koopplein.nl voor staat. Daar zijn ze uitstekend in geslaagd. Dit logo moet de herkenbaarheid van het merk Koopplein verder vergroten.”

Om het lokale karakter te versterken, beschikt Koopplein.nl over diverse nieuwe functionaliteiten. Zo staat op alle Kooppleinen een lokaal weerbericht en krijgen bezoekers een selectie uit het lokale nieuws voorgeschoteld door onze samenwerking met nieuws.nl. Een evenementenkalender laat zien wat er in de betreffende gemeente te doen is. “Onze focus blijft gericht op de verkoop van tweedehands goederen, maar we bieden onze bezoekers graag meer. Koopplein.nl  is de toegangspoort tot lokale activiteiten en diensten.”

Alexa.com

Door de flink toegenomen bezoekersaantallen steeg Koopplein.nl in de afgelopen periode fors in het overzicht van Alexa.com, de rankingsite met de best bezochte websites van Nederland. Eind oktober stond Koopplein.nl op de 140e plaats en het streven is om voor het einde van 2011 de top 100 te enteren.

Koopplein Ameland

Koopplein Ameland is een onderdeel van Koopplein Nederland, dat op Texel haar wiegje heeft. Het overkoepelende Koopplein is te vinden via koopplein.nl. Voor Ameland komt daar /ameland achteraan.

www.koopplein.nl/ameland  is deze maand Website van de Maand.

>>> wie alle rubriekadvertenties van Koopplein Ameland wil volgen, kan @KOOPPLEIN_AMD volgen op twitter

>>> wie de ontwikkelingen van Koopplein Ameland wil volgen, kan @Ameland_KP volgen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *