Met auto naar Ameland? Houd hier dan rekening mee!

Als je van plan bent om binnenkort met de auto naar Ameland te gaan, dan zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Allereerst zal je natuurlijk het laatste stukje met de welbekende veerboot moeten, maar kun je daarna gaan en staan waar je wilt. Uiteraard moet je je aan de snelheidslimieten houden, maar we willen ook enkele nuttige tips met je delen.

De veerpont en vertrektijden


Voordat je op Ameland aankomt, moet je, naast de reis naar Holwerd waar je op de veerpont stapt, eerst even checken wanneer de veerpont vertrekt. Je wilt misschien op een specifieke tijd reizen, maar het is belangrijk om te weten of dat mogelijk is. In het hoogseizoen is het slim om op tijd bij de veerterminal te zijn om zeker te zijn van een plekje. Houd er rekening mee dat je ook voor je auto moet betalen. Auto’s tot 5,5 meter kosten hetzelfde, maar campers zijn duurder. Dus als je een nieuwe Dacia Jogger hebt, hoef je je geen zorgen te maken over hoge kosten voor de overtocht. Onthoud wel dat de prijs voor de auto exclusief de inzittenden is.

Snelheid en verkeersregels


Op Ameland gelden, net als op het vasteland, verkeersregels. De maximale snelheid is bijna overal 60 kilometer per uur, maar kan variëren afhankelijk van het type weg. Dit betekent dat je zuiniger rijdt, vooral als je een Dacia Jogger Hybride 2023 hebt, waarmee je in principe volledig elektrisch kunt rijden. Omdat de afstanden op het eiland niet erg lang zijn, bespaar je op brandstof en draag je bij aan een schoner milieu.

Drukte op het eiland


Hoewel Ameland niet groot is, is het een populair eiland voor zowel Nederlandse als buitenlandse toeristen, vooral in het hoogseizoen. Verwacht meer drukte, niet alleen op de wegen, maar ook bij parkeerplaatsen in de dorpen. Een automaat kan handig zijn, vooral als je vaak moet stoppen en optrekken, omdat je dan niet steeds hoeft te schakelen. Als je op zoek bent naar een SUV zonder schakelen, is de Dacia Jogger een interessante keuze. De Dacia Jogger automaat prijs is aantrekkelijk in vergelijking met andere vergelijkbare auto’s, en de ruimte maakt het een goede gezinsauto voor de toekomst.

Tom Wegeling
Tom Wegeling
Artikelen: 23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *