Meneer Volkert krijgt brief van Koning

GOOR – Heinz Volkert, oud-leraar Duits op de BWS van Ameland, en zijn vrouw Cor, zijn komende week 65 jaar getrouwd. Heinz en Cor kregen zaterdag 23 juli een brief van de Koning en Koningin, vanwege dit heuglijke feit.

Heinz Volkert schrijft: "Lang geleden is het weer, hè? Maar hier heb ik nog voor het Amelander Persbureau een aardig berichtje. Vandaag kregen we post uit Den Haag. De koning en koningin feliciteren ons ter gelegenheid van onze 65e trouwdag a.s. dinsdag. Leuk bericht toch! Ondertussen zijn we weer een aantal jaartjes ouder geworden. Het lopen is (vooral bij mij) minder geworden en gaat tegenwoordig met een stok. Het enige dat nog vlot werkt, zijn de hersenen voor het vertalen dat nog steeds doorgaat, zolang God me daarvoor kracht en wijsheid geeft. Mijn leeftijd (90 jaar) is immers een belangrijke factor."

Volkert was 27½ jaar leraar op Ameland en woont nu alweer 35 jaar in het Twentse Goor. 

De man van wie vele Amelanders Duits hebben geleerd laat regelmatig iets van zich horen. Tik Heinz Volkert in bij ZOEKEN om meer van en over hem te lezen.

bedankt

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *