Meld je aan: netwerkbijeenkomst Waddengastronomie

Datum: maandag 25 maart 2024

Plaats: De Graanrepubliek: Oudezijl 1, 9693 PA in Bad Nieuweschans
Tijd: 14:00-17:00 uur (middagprogramma) 17:00-19:00 uur (diner)
 
Na bijeenkomsten in Fryslân, Noord-Holland en op de Afsluitdijk is voor de tweede keer de beurt aan Groningen. En wel op een heel bijzondere locatie: De Graanrepubliek. In het uiterste oosten van Groningen, tegen de Duitse grens, is in een voormalige tramremise een plek gecreëerd voor de Coöperatie De Graanrepubliek. Hier vind je een unieke samenwerking waar “boeren, makers en experts de smaak van graan weten te perfectioneren tot de beste producten”.

Net als vorige keren is het doel van deze netwerkbijeenkomst het delen van kennis & ervaring en het leggen van contacten. Deelnemers uit het gehele Werelderfgoedgebied (het Waddenkustgebied en de Waddeneilanden) zijn welkom. Na de inloop met koffie/thee en lokaal lekkers vanaf 14:00 uur, start het middagprogramma om 14:30 uur. Dit middagprogramma bestaat uit drie onderdelen:

1. Sprekers:

  • Laurens Speek (Cöoperatie de Graanrepubliek) over de beweging: structuur, werkwijze en producten
  • Hero Havenga – De Poel (lid van de coöperatie en bio teler in Kloosterburen) over teeltmethodes, gewassen, producten
  • Janet Frieling (ondernemer van Gekruid en Geroerd en Zandbankzeilcharters.nl) over wildpluk op de wadden; zij heeft daar ook boeken over geschreven.
  • We wachten nog op definitieve bevestiging van een vierde spreker (een horeca-ondernemer uit de regio met een concept gebaseerd op streekproducten; o.a. van De Graanrepubliek)

Deze sprekers zullen in het kort ingaan op hun werk, maar zeker ook hoe anderen daarvan in culinaire zin gebruik kunnen maken. Na hun inleidingen wordt de zaal nadrukkelijk uitgenodigd met de sprekers in gesprek te gaan.

2. ‘Proeve van Bekwaamheid’
U wordt rondgeleid langs de bakkerij, brouwerij en distilleerderij van De Graanrepubliek, waarbij u telkens producten die met Gronings graan gemaakt zijn te proeven krijgt. 

3. Netwerkborrel
Deelname is gratis, mits je je vóór 18 maart aanmeldt.

Vanaf 17:00 (tot 19:00 uur) kan je deelnemen aan het speciaal voor deze gelegenheid samengestelde drie gangen Graandiner waarin producten van De Graanrepubliek en andere streekproducten uit deze regio een hoofdrol zullen vervullen. Hiervoor is reserveren verplicht en wordt een bijdrage van €20 gevraagd. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen bij het diner, daarom is het handig om je zo snel mogelijk aan te melden.

Klik hier om je aan te melden

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 613

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *