Het duurzaamste huis van Fryslân staat in Skingen

FRYSLÂN – Andries en Hanna Idzerda uit Skingen hebben de publieksprijs van de provincie Fryslân gewonnen. Na een spannende strijd kreeg hun aardgasvrije huis met maatregelen als isolatie, balansventilatie en een warmtepomp de meeste stemmen van het publiek.

De publieksverkiezing maakt deel uit van de landelijke verkiezing ‘Duurzaamste Huis van Nederland’ en wordt georganiseerd door de Nationale Duurzame Huizen Route.

Maar liefst 7 duurzame huizen uit Fryslân waren afgelopen maand in de race voor de publiekstitel. De deelnemers hebben hun netwerk en omgeving massaal opgeroepen via scholen, (sport)verenigingen, sociale media en nieuwsmedia om te stemmen op hun woning.

Podium duurzame voorbeelden

De deelnemende huiseigenaren hebben ieder op hun eigen wijze hun woning duurzaam gemaakt. Het doel van de verkiezing is om huiseigenaren de welverdiende waardering te geven voor deze prestaties en om hun verhalen breed onder de aandacht te brengen. Alle provinciewinnaars ontvangen een waardecheque van 200 euro.

Feestelijk verkiezingsevent

Op 22 maart maakt de jury op het verkiezingsevent in Ede de landelijke publiekswinnaar bekend. De landelijke publiekswinnaar ontvangt een aanvullende waardecheque. Tijdens dit event worden ook de jurywinnaars bekendgemaakt.

Deelnemers bekijken 

De verkiezing is een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route en wordt mede ondersteund door de deelnemende provincies en gemeenten, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Rabobank.­­ Meer informatie over de provinciale winnaars en de andere deelnemers is te vinden op: verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/

Persbureau Ameland
Persbureau Ameland

Persbureau Ameland brengt alle actualiteiten om en rondom Ameland. Daarnaast verschijnen er verschillende reportages over de vele bewoners die het eiland rijk is. Zelf een goede tip? Mail deze naar info@persbureau-ameland.nl.

Artikelen: 624

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *