Meer toeristen in 2007

LEEUWARDEN – Er kwamen in 2007 meer toeristen naar Fryslân, die hier korter verbleven maar per dag meer besteedden. Dat blijkt uit het rapport Toerisme in Cijfers, dat jaarlijks in opdracht van de drie noordelijke provincies wordt opgesteld. Het aantal overnachtingen in Fryslân bleef vorig jaar vrijwel gelijk maar het totaal aantal toeristen steeg met 2,6% en hun bestedingen met 2,1% tot € 878 miljoen. De werkgelegenheid in de sector toerisme steeg in 2007 met 4,1%.
Aquazoo en het Bezoekerscentrum Drents Friese Wold bij Appelscha waren in 2007 de meest bezochte toeristische dagattracties. Van de evenementen scoorde de Harlinger Visserijdagen met 150.000 bezoekers in Fryslân het hoogst.

Gedeputeerde Jannewietske de Vries: “Fryslân is en blijft de toeristische topattractie in Nederland en Noord Europa. Constant werken aan de kwaliteit van ons landschap, gastvrijheid en actieve promotie blijft de komende jaren dan ook het devies.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *