Meer actie voor behoud Sionsberg

DOKKUM – Op dinsdag 17 januari gaat een delegatie van actiegroep 'Red de Sionsberg' naar de Tweede Kamer te Den Haag. Zij protesteren tegen de mogelijke sluiting van belangrijke afdelingen van het streekziekenhuis. Dit protest is om de Minister, het Kabinet, de leden van de Vaste Kamercommissie en de leden van de Tweede Kamer duidelijk te maken dat dit ziekenhuis van wezenlijk belang is voor de gezondheid, werkgelegenheid en woonomstandigheden van de bewoners uit Dokkum en omstreken.

De groep biedt ruim 21.000 handtekeningen uit Noordoost Friesland ter behoud kleinste ziekenhuis van Nederland aan de voorzitter van de vaste Kamercommissie VWS aan.

Namens de actiegroep zal Taeke Visser nogmaals uitleggen waarom het voor de bevolking van Noordoost Friesland, gemeente de Marne en de eilanden Schiermonnikoog en Ameland noodzakelijk is dat de 24-uurs spoedeisende hulp in dit regionale ziekenhuis moet worden behouden. Een ziekenhuis dat is opgericht door de bevolking zelf, juist omdat er onvoldoende acute zorg geleverd kon worden in dit gebied van Nederland.

Visser: ”De afgelegen ligging van dit deel in Friesland maakt nog steeds dat de maximale wettelijke aanrijtijd van de ambulance van 45 minuten vaak niet gehaald kan worden. De film op You Tube 'Buitengebied: Recreëren, wonen en werken op eigen risico' illustreert dit duidelijk.”

  

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *