Meer aandacht voor duurzame kleding

LEEUWARDEN – De provincie Fryslân en de Friese Milieu Federatie starten samen de campagne Fair Fibers. Het doel van de campagne is Friezen bewuster met kleding om te laten gaan. Zodat ze anders gaan kopen, anders gaan gebruiken en anders gaan weggooien. Afgelopen maandagavond zetten Gedeputeerde Sietske Poepjes en Corrie Algra van Sari Fair Fahion in Joure het eerste duurzame verkooppunt op de kaart van www.fairfibers.nl.

Tijdens de campagne worden Friezen opgeroepen afgedankte kleding en textiel beter gescheiden in te leveren. Ook wordt er informatie gegeven over wat er in textielcontainers gegooid mag worden. Iedereen mag duurzame verkooppunten op de kaart zetten. Daarnaast worden er ruilbeurzen gegeven en repair workshops gehouden. De campagne is een initiatief van de Friese Milieu Federatie samen met de provincie Fryslân, Agentschap NL, Omrin, Omrin Estafette, Humana, Reschare en een groeiend aantal Friese gemeenten. De campagne duurt tot juni 2013.

Bron: Provincie Fryslân

Landhuis VaderJacob

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *