Ameland in Europees Eden netwerk

BALLUM – Gemeente Ameland ondertekent dinsdag 23 oktober de ‘Brussels declaration on a European network of destinations of excellence for sustainable tourism’ in Brussel. Daarmee bekrachtigt gemeente Ameland de deelname aan het Europees Eden netwerk.

Met deze ondertekening geeft gemeente Ameland aan dat ze duurzame ontwikkeling van het toerisme belangrijk vindt. Ook sluit het goed aan bij de ambitie om in 2020 zelfvoorzienend te zijn in water en energie. Binnen dit platform wisselen de deelnemers kennis en goede ervaringen uit op het gebied van duurzaam toerisme.

Ameland heeft als duurzame bestemming twee keer deelgenomen aan de Eden Award en is beide keren hoog geëindigd. Het Europese Eden Network heeft het eiland daarom uitgenodigd om deel te nemen aan dit Europese platform.

Bron: Gemeente Ameland

>>> lees hier over Duurzaam Ameland

Landhuis VaderJacob

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *