Europese prijs voor Fries project nabij

LEEUWARDEN – Er is nu al grote Europese erkenning voor het project Cradle to Cradle Islands. RegioStar Awards is een wedstrijd voor de beste innovatieve projecten. Projecten die betaald zijn door de Europese Commissie. Daarbij is Fryslân doorgedrongen tot een van de vijf finalisten. Van de Europese jury kreeg het innovatieve project al grote waardering.

“Cradle to Cradle is denken vanuit herbruikbaarheid en zoeken naar innovatieve duurzame oplossingen. De deelnemende eilanden fungeren als proeftuin. Onderzoeksinstellingen en bedrijven kunnen daar experimenten met nieuwe technologieën. Samen met onze projectpartners uit diverse Noord-Europese landen. Met vooral projecten op het gebied van water, energie en materialen.” zegt projectleider Hans van Meerendonk. Hij presenteerde het project voor de Europese jury in Brussel.

Finale

De jury leek duidelijk enthousiast. Een vertegenwoordiger van het EU secretariaat uit Viborg gaf aan onder de indruk te zijn van de presentatie. Maar, zo gaf hij aan, ook de andere presentaties waren goed. Hopelijk wint Fryslân de prijs. Of we winnen weten we rond 15 januari wanneer de prijswinnaars bekend worden.

>>> lees hier over de Duurzame Waddeneilanden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *