Martin de Boer en de Ameland Express

Ameland Express

“Dan wachten wij even”

Sinds een jaar rijdt een vuurrode trein over het eiland. De Ameland Express. Het is de nieuwste loot aan de stam van taxibedrijf Cosi-Tax. “De Ameland Express is bijzonder goed ontvangen,” vertelt Martin de Boer (32). Hij introduceerde het idee van het treintje dat geen rails nodig heeft. Voor de foto trekt hij graag even het rode jasje met groene revers aan. Een beetje show is De Boer niet vreemd. Martin maakte naam als zingende barkeeper.

Martin heeft het bedrijf samen met zijn broer Siefco en zijn vader Cor. Cor en Siefco zijn er in 1997 mee gestart. Een jaar later stapte ook Martin in de taxi. Het bedrijf heeft roerige tijden meegemaakt met felle concurrentiestrijd. De taxioorlog is in het voordeel van Cosi-Tax beslecht.

Het wagenpark bevat speciale taxi’s voor personenvervoer, bagagevervoer en zittend ziekenvervoer. De Boer rijdt met een strandtaxi en doet aan groepsvervoer.

Met de trein richt hij zich op grotere groepen. Er passen 46 mensen in de wagons. BZN maakte een ritje toen de band vorig jaar in Nes optrad. Bruidsparen, peuters en ouden van dagen zagen Ameland vanuit de Ameland Express. Soms vragen klanten om een speciale stop in Ballum, vertelt Martin. Dan moet er eerst even een Nobeltje genuttigd worden. “Dan wachten wij even.”

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *