Markelo jut op Ameland

NES – Met een waterig zonnetje maar een goede temperatuur fietsten de leerlingen van Obs de Zwaluw uit Markelo woensdagmorgen 23 september richting het Westerpad bij Nes. Tijdens het jaarlijkse schoolkamp van groep 8 op Ameland hebben de leerlingen uit het Twenste dorp 4 kilometer strand schoon gemaakt, samen met de Juttersvereniging van Ameland.

Maar liefst 40 kilo afval wisten de leerlingen op het strand aan de Noordzeezijde te jutten. Dit varieerde van een diversiteit aan plastic afval tot visdraad en touw. Vorig jaar hebben leerlingen van Obs de Zwaluw tijdens het kamp van groep 8 ook afval gejut en gezamenlijk 20 kilogram afval verzameld. Met de 40 kilogram van vanmorgen heeft de huidige groep 8 dit resultaat flink overtroffen.

Met deze actie hebben de kinderen tijdens hun eigen schoolkamp een goede bijdrage geleverd aan het milieu en zijn ze zich bewust geworden van de wegwerpcultuur. Door de coronamaatregelen was de Markelose groep 8 de eerste groep van dit jaar voor de Juttersvereniging Ameland waarmee zij het strand schoon hebben gemaakt. 

Bron MaarkelsNieuws

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *