RSS
Zoeken

Markelo jut op Ameland

Geplaatst op: 23 september 2020 - Categorie: School & Vereniging

Foto OBS De Zwaluw

NES - Met een waterig zonnetje maar een goede temperatuur fietsten de leerlingen van Obs de Zwaluw uit Markelo woensdagmorgen 23 september richting het Westerpad bij Nes. Tijdens het jaarlijkse schoolkamp van groep 8 op Ameland hebben de leerlingen uit het Twenste dorp 4 kilometer strand schoon gemaakt, samen met de Juttersvereniging van Ameland.

Maar liefst 40 kilo afval wisten de leerlingen op het strand aan de Noordzeezijde te jutten. Dit varieerde van een diversiteit aan plastic afval tot visdraad en touw. Vorig jaar hebben leerlingen van Obs de Zwaluw tijdens het kamp van groep 8 ook afval gejut en gezamenlijk 20 kilogram afval verzameld. Met de 40 kilogram van vanmorgen heeft de huidige groep 8 dit resultaat flink overtroffen.

Met deze actie hebben de kinderen tijdens hun eigen schoolkamp een goede bijdrage geleverd aan het milieu en zijn ze zich bewust geworden van de wegwerpcultuur. Door de coronamaatregelen was de Markelose groep 8 de eerste groep van dit jaar voor de Juttersvereniging Ameland waarmee zij het strand schoon hebben gemaakt. 
Bron MaarkelsNieuws

Foto OBS De ZwaluwFoto OBS De ZwaluwFoto OBS De ZwaluwFoto OBS De Zwaluw

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?