Man mishandelt vrouw en hond

HOLLUM – De politie heeft vrijdagavond rond 21.00 uur een 55-jarige Hollumer aangehouden voor mishandeling en dierenkwelling. Het slachtoffer, een 18-jarige inwoonster van Leeuwarden, liep samen met haar aangelijnde hond op de Oranjeweg toen de verdachte op zijn fiets aan kwam rijden. De man kwam ten val doordat de slipriem van de hond in zijn fiets verstrikt raakte. Het slachtoffer bood haar excuus aan en stelde een schadeafhandeling voor maar dat mocht niet baten.

De verdachte pakte zijn slachtoffer bij de keel en tilde daarbij de aangelijnde hond meerdere malen bij zijn riem omhoog waardoor het dier bijna stikte. Daarbij raakte het dier aan zijn poot gewond. Getuigen konden een goed signalement van de man geven en waarschuwden de politie. Hij werd in zijn woning aangehouden.

Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Het slachtoffer deed aangifte.

Bron: Politie Fryslân

Speelboerderij

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *