MadNes zoekt creatieve helden voor megaschommel

NES – Vernuftelingen en creatievelingen gezocht voor een megaschommel op MadNes. Ondanks alles is de organisatie van MadNes met veel energie bezig met de voorbereiding voor 2021. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een grandioze megaschommel voor op het festivalterrein van MadNes. Dit wordt een geweldige eyecatcher die je vanaf Holwerd al kunt zien. Een spetterend project met licht, water en nog veel meer MadNes gekte!

Het ruwe werk qua voorbereiding is voor een groot deel gedaan. Daarom is MadNes nu op zoek naar hulpvaardige handen en creatieve geesten om het project mee af te ronden. Het project wordt geleid door Anton Brouwer van Fantoon Art.

Fantoon Art zet wat specificaties van de schommel op een rij. Dat het niet zomaar een schommel wordt kun je van MadNes verwachten.

Anton Brouwer: "Voor Madnes zijn we bezig een attractie te maken, het wordt een soort schommel waar je ook zijwaarts mee kunt schommelen. Je staat op de schommel en de plank wordt een soort surfboard. Er komt ook een waterinstallatie op de schommelbalk waar de schommel aan hangt, dat wordt een soort waterval waar je doorheen schommelt en die op tijd ophoudt als je er aankomt en zo hopelijk niet nat wordt. Of juist wel. Verder wou ik de schommel een elektrische aandrijving geven waardoor je als het ware elektrisch geduwd wordt. Als de schommel niet gebruikt wordt kan je met de waterval letters schrijven, een digital waterfall, daar zijn wel filmpjes van op YouTube. Het ding wordt aardig groot, totale hoogte zo'n 14 meter. De balk waar de schommel aan hangt wordt 8,5 meter hoog. Het ijzerwerk gaat aardig goed, er is al behoorlijk wat klaar. Daarna moet de water installatie er in, besturing van de waterkleppen, de pomp, de elektrische schommelaandrijving, verlichting, en het plan is om op de twee uitsteeksels gasflammenwerpers te maken. Het is het leukst om samen wat creatiefs te maken, het uit te denken en dan gewoon wat uitproberen. Dus, het zou leuk zijn als er wat technische mensen zijn die het leuk vinden om samen wat te maken, of mensen die technisch iets willen leren, dus, mocht je het leuk vinden, neem contact op. Het is de bedoeling dat het frame over twee maanden de lucht in gaat hier naast de loods van de visboer, het komt boven de loods uit."

Sponsoren van materialen zijn ook van harte welkom.

Aanmelden kan via Fantoon Art via Facebook of Whatsapp 0638597431

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *