Geen Nieuwjaarsduik op Ameland

BALLUM – Ameland doet op de eerste januari 2021 niet aan een Nieuwjaarsduik, althans niet de Nieuwjaarsduik zoals die georganiseerd wordt door Ameland Actief uit Ballum. Op 1 januari 2020 was dat voor de zestiende keer. De zeventiende duik op het badstrand bij Hollum wordt uitgesteld tot 1 januari 2022, in de hoop dat het coronavirus dan niet meer de oorzaak is van afgelasten van evenementen.

Het inmiddels traditionele Kerstboomwerpen op de brink in Ballum, op Oudejaarsdag gaat ook niet door. Ook deze nieuwe traditie is geboren in 2005 en ontsproten uit de breinen van de Arend en Esther Visser van Ameland Actief.

Of Ameland Actief de oliebollenkraam wel in Ballum opengooit is nog even de vraag. De oliebollen vormen steevast de lekkernij bij het Kerstboomwerpen.

Arend en Esther hopen dat de activiteiten volgend jaar wel door kunnen gaan. “Blijf allen gezond en tot volgend jaar,” wensen de organisatoren de deelnemers en het publiek.

⇒ lees hier meer over Kerstboomwerpen

lees hier meer over de Nieuwjaarsduik

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *