MadNes 2017 is begonnen

NES – MadNes 2017 is begonnen. Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 staat het badstrand bij Nes voor de tiende keer in het teken van MadNes. Even een kennismaking met de sfeer van MadNes.

Wat is MadNes eigenlijk?

MadNes combineert surfen, skaten, muziek en meer. Kite-, wind- en golfsurfen met eigen materiaal, demo materiaal of tijdens de clinics. Er staan twee halfpipes op het strand en er spelen meer dan 45 bands en DJ's. Ook staat het kleinste reuzenrad van Europa op MadNes. 

Waar kan ik een kaartje kopen?

MadNes 2017 is uitverkocht. Check TicketSwap om veilig tweedehands tickets te kopen.

Kan ik ook dagkaarten kopen? 

Nee, dat is niet mogelijk, MadNes biedt alleen all-in tickets aan.

Wanneer begint het allemaal? En wanneer houdt het weer op?

Donderdag 6 juli 18:00: camping open

Vrijdag 7 juli 12:00: festivalterrein open + start eerste clinics

Zaterdag 8 juli 09:00 festivalterrein open

Zondag 9 juli 17:00: einde festival

Zondag 9 juli: 18:30 laatste boot vanaf Ameland

Maandag 10 juli 10:00 camping dicht

Moet ik mijn ID meenemen?

Ja, daarop kan worden gecontroleerd op de camping en op het festival terrein. Daarnaast kan je geen testmateriaal lenen zonder je ID. Zorg dus dat je je ID bij je hebt. 

Hebben jullie ook kluisjes op het festivalterrein?

Ja zeker! Bovenop de duin zijn meer dan genoeg kluisjes. Deze kluisjes werken met een pincode, dus zonder sleutel en borg. Makkelijk toch? Kosten zijn 6 euro voor 1 dag, 11 euro voor 2 dagen en 14 euro voor 3 dagen. Hier kan je ook je longboard (als in skateboard, niet surfboard) stallen voor de zelfde prijzen.

Ik ben onder de 18, ben ik dan ook welkom op MadNes?

Ja natuurlijk! Maar vanwege de aangepaste alcoholwet ben je verplicht om, bij de ticketconrole op de camping, aan te geven dat je jonger dan 18 jaar bent (dit staat ook op het ticket). Je krijgt dan een rood polsbandje om. Je kunt dus gewoon het festival terrein betreden, maar alcohol nuttigen beneden de 18 jaar is ten strengste verboden. Ben je 16 jaar of ouder dan mag je op eigen verantwoording deelnemen aan de sporten.

Kinderen op MadNes

Ben je 16 jaar of jonger dan moet je onder begeleiding zijn van een ouder iemand die toestemming geeft voor jouw deelname aan de sporten. Ben je onder de 12 jaar? Dan ben je overdag tot 19:00 uur van harte welkom. Als je wilt blijven na 19:00 uur moet je helaas nog even wachten tot je 12 bent. 

Mag ik de liefde bedrijven in de duinen?

Ja dat mag. Het schuurt wel een beetje.

Kan ik ook los een wetsuit / board huren?

MadNes heeft een heleboel surfplanken voor bij de golfsurfclinics, dus die kun je bij de clinics sowieso gebruiken. Mocht je zelf willen surfen los van de clinics, dan kun je een surfplank lenen als een clinic niet vol is. Daarnaast kun je ook surfplanken testen bij de verschillende partijen die het testmateriaal aanbieden. Bij de clinics zijn wel wetsuits beschikbaar. 

Kan ik pinnen op MadNes?

Ja dat kan! Zorg wel dat je altijd ook cash op zak hebt gezien het internet niet altijd even goed werkt op het strand.

Wat is jullie (soft)drugsbeleid?

Zowel op de camping als op het festivalterrein hanteert MadNes de Nederlandse Wetgeving. Dit houdt in dat het gedoogd wordt om als persoon een klein hoeveelheid softdrugs te bezitten, het gaat dan om maximaal 5 gram softdrugs (wiet/hasj) ten behoeve van eigen gebruik. Wanneer je meer bij je hebt of je het doorverkoopt wordt het afgepakt, je toegang tot het festival ontzegd en word je aan de politie overgedragen. Harddrugs is te allen tijden verboden.

Mag ik mijn hond meenemen?

Op het festivalterrein (het strand) en de camping zijn honden overdag geen enkel probleem, mits je trouwe viervoeter aangelijnd is en de uitwerpselen netjes worden opgeruimd. Let wel op: Het is niet toegestaan om honden/huisdieren 's avonds op het festivalterrein te hebben! Mocht je toch je huisdier mee willen nemen dan raden wij je aan zelf ander onderdak te zoeken waar dit wel toegestaan is.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *