Machiavelliprijs voor Koopmans en Gommers

DEN HAAG – Marion Koopmans en Diederik Gommers krijgen de Machiavelliprijs 2020. Een jury van Stichting Machiavelli koos de hoogleraar virologie en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care uit vanwege hun niet aflatende inzet om de wetenschap over het coronavirus toegankelijk te maken voor een breed publiek. De twee weten keer op keer feiten en fabels over het virus te onderscheiden in een begrijpelijke taal, volgens de jury. Nederland heeft Koopmans en Gommmers leren kennen van televisie en nieuwsbladen als deskundigen die naast hun werk als hoogleraar en voorzitter van NVIC vragen beantwoorden en informatie geven over de corona pandemie.

Elk jaar krijgt iemand of een organisatie die een opmerkelijke prestatie heeft geleverd op het gebied van de publieke communicatie de Machiavelliprijs. In 2021 wordt de prijs voor de 32ste keer uitgereikt.

In 2019 won journalistiek collectief Bellingcat de prijs voor hun vernieuwende wijze van onderzoeksjournalisiek. Bellingcat heeft ondermeer veel feiten boven water gehaald in het onderzoek rond het neerhalen van de MH17 in 2014.

 lees hier meer over de Machiavelliprijs

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *